Hari-hari akhir di Seoul

Lama betul aku tak update blog. Okla kali ni aku akan habiskan blog entry untuk hari-hari terakhir aku di Seoul pada bulan May yang lepas. Hari berikutnya aku dan kawan aku telah berkunjung ke Gwangjang Market kerana kawan aku ni berniat mencari kain korean silk. Aku pun tak lah tau sangat mana nak cari kain […]

Nami Island

Hari ketiga di Seoul kitorang bercadang untuk pergi ke Nami Island. Malam sebelumnya aku dah study route ke Nami melalui blog traveler lain dan akhirnya kitorang pilih untuk naik keretapi dan subway. Ada je cara lain untuk ke Nami Island ni contoh macam naik bas. Jadinya awal pagi lagi kitorang mulakan perjalanan dari Myeongdong Station. […]

Sunset di N Seoul Tower

Entry kali ni bersambung setelah kembali dari bersiar-siar di Cheongyecheon. Kitorang singgah jap di Zaza hostel, solat dan refresh up. Kami seterusnya menuju ke N Seoul Tower yang terletak tak jauh dari hostel kami. Kitorang memilih untuk mendaki tangga ke tower tu. Jadinya terpaksalah mendaki sejauh 1.4km..lebih kurang la sebab dah tak ingat jarak sebenar. […]