Nami Island

Hari ketiga di Seoul kitorang bercadang untuk pergi ke Nami Island. Malam sebelumnya aku dah study route ke Nami melalui blog traveler lain dan akhirnya kitorang pilih untuk naik keretapi dan subway. Ada je cara lain untuk ke Nami Island ni contoh macam naik bas. Jadinya awal pagi lagi kitorang mulakan perjalanan dari Myeongdong Station. Route yang kami lalui adalah seperti berikut.

Myeongdong Station – Chungmuro – Dongdaemun History – (Line 4) – Wangsimni (Line 2) – Sanbong (Jungang Line) – Gapyeong (Gyeongchung Line)

Perjalanan mengambil masa lebih kurang 2 jam lebih, dah tak berapa ingat detail. Sampai saja di stesen Gapyeong, kitorang tahan teksi di hadapan stesen ni dan minta untuk dibawa ke Nami Island. Bayaran untuk ke Pulau Nami untuk pelancong adalah 8000won sehala. Gambar di bawah ni sekitar Pulau Nami.

2 thoughts on “Nami Island

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: