Sunset di N Seoul Tower

Entry kali ni bersambung setelah kembali dari bersiar-siar di Cheongyecheon. Kitorang singgah jap di Zaza hostel, solat dan refresh up. Kami seterusnya menuju ke N Seoul Tower yang terletak tak jauh dari hostel kami. Kitorang memilih untuk mendaki tangga ke tower tu. Jadinya terpaksalah mendaki sejauh 1.4km..lebih kurang la sebab dah tak ingat jarak sebenar. Agak mencabar jugak, walaupun hanya mendaki anak tangga, tapi kena ada stamina yang cukup fit untuk sampai ke atas. Mujur kami sempat menyaksikan matahari terbenam di kaki N Seoul tower tu. 


Tiket untuk ke observation tower harganya 9,000won. Jadi dah alang-alang mendaki kitorang pun bayar je lah untuk menikmati pemandangan kota Seoul dari atas. Cuaca di Seoul sangat indah pada masa tu. Sejam lebih kami berada di atas tu, kitorang turun ke bawah kali ni naik cable car sebab naik tadi dah penat mendaki huhu. Sampai di hostel, terus saja surf internet untuk persedian route ke Nami Island esoknya. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: